Вие сте тук Начло Всички хотели На море Санаторно - оздравителен комплекс КАМЧИЯ
Главна снимка

КОНТАКТНА ИНФОРМАЦИЯ

Адрес:
Област Варна, общ. Аврен, к.к. Камчия,
GPS:
43.033781961632116, 27.875294680707157
Телефони:
05144 8228
sokkamchiaead@abv.bg
Сайт:
http://sok-kamchia.com/

Уникалният Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ е разположен в сърцето на българското Черноморие, на 25 км от Варна, сред чисти плажове, река и гора. Той предлага рекреация от ново поколение – съчетава красотата на природата и духа с модерната, екологична архитектура. Именно това прави „Камчия“предпочитана световна дестинация за целогодишен детски и семеен отдих, образователен, културен, спортен и медицински туризъм.

Комплексът е сертифициран по стандарта ISO 9001:2000 за управление на качеството и по ISO 14001:2004 за управление на околната среда.

СОК „Камчия“предлага прекрасни възможности за почивка, отдих, детски лагери, зелени училища, лечение и рехабилитация, а така също и за делови срещи, семинари, симпозиуми, концерти, фестивал, изложби, конференции, конгреси, спортни тренировъчни лагери и състезания, занимания по интереси и провеждане на пълноценен учебен процес за ученици и студенти.

Дейността на СОК „Камчия” ЕАД е оценена с много награди, призове и сертификати. Дружеството получи голямата награда на Националния конкурс „Сграда на годината 2012” за „Най-мащабен инвестиционен проект с уникална концепция в сферата на културата, образованието, здравеопазването и спорта”. Спортен комплекс „Камчия” е отличен с награда „Сграда на годината 2012” в категория „Сграда за спорт”. Детският оздравителен лагер „Черноморски“ получи специалната награда в конкурса „Сграда на годината“ през 2013 г.
Всички обекти в СОК „Камчия” са победители на московския конкурс „Най-добър реализиран проект на годината в областта на инвестициите и строителството”.

Централен офис:
Гр. София, 1463 Ул. „Тунджа“ № 53
Тел./факс +3592 858 19 28
Sokkamchia-sofia@einet.bg
за заявка: sokkamchia_prodajbi@abv.bg

  SPA
  TV
  Wi-Fi
  Бар
  Басейн
  Закрит гараж
  Каякинг
  Климатик
  Коли под наем
  Колоездене
  Конна езда
  Конферентна зала
  Кухненски бокс
  Лов
  Мед. център
  Минибар
  Парапланеризъм
  Паркинг
  Рафтинг
  Ресторант
  Риболов
  Рум-сервиз
  Самост. сан. възел
  Сауна
  Телефон
  Тераса
  Фитнес
  Все още няма добавени оферти от този хотел
  Лечебно-диагностичен и балнеологичен център «Здравец»
  Центърът разполага с 14 специализирани кабинета, клинична лаборатория, рентген, условия за физиотерапия и рехабилитация. Включва консултативно-диагностични кабинети, в това число и функционална диагностика на денталната медицина, офталмология и оториноларингология. По отношение на рехабилитацията центърът обхваща основните сектори на оздравителните процедури: физиотерапия, фототерапия, кинезитерапия, инхалации, водолечение и солариум.
  ozdravitelen-kompleks-zdravec
  Спортен комплекс „Камчия“
  Спортният комплекс „Камчия“ е построен и оборудван по олимпийски стандарти и отговаря на изискванията на международните федерации по различните видове спорт. Уникалната за България многофункционална база предоставя отлични условия за провеждане на различни тренировки и състезания. Състои се от три части: Басейн с олимпийски размери, Лекоатлетическа писта с мултифункционално игрище, което може да се трансформира в ледена пързалка. На няколко етажа са разположени залите за тренировки, зала за тенис на маса, медицински помещения, кафе-бар. Третата част на спортния комплекс е открита, там са разположени игрища за футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис. Спортният комплекс може да се използва за провеждане на тренировъчни лагери и състезания от световен ранг. Допълнителен плюс е и Лечебно-диагностичният и балнеологичен център „Здравец”, с 14 специализирани кабинета, клинична лаборатория, рентген, условия за физиотерапия и рехабилитация.
  sporten-kompleks-kamchia-1
  Учебно-възпитателен център «Юрий Гагарин»
  Учебно-възпитателният център е сграда с уникална архитектура. Всички учебни кабинети са оборудвани с най-новите технически средства за обучение: интерактивни дъски, мултимедийни проектори, система «Шепот», компютри и телевизори, нагледни учебни пособия. Кабинетите по физика, химия, биология и математика са обзаведени с цифрови лаборатории. Има спортна и хореографска зала, работилници за обработка на дървесина, готварство, кабинети по музика и изобразително изкуство. Тук се намира и Частното средно общообразователно училище „Юрий Гагарин“. В него се приемат деца от I до VIII клас, от всички националности, които живеят в България. Учебниете планове са разработени по най-съвременните световни стандарти в образованието и отговарят напълно и на изискваниета на българската образователна система. ЧСОУ „Юрий Гагарин“ е лицензирано от МОН за прием на ученици от I до ХII клас, които изучават усилено руски и английски език. Очаква се скоро училището да получи и руски образователен лиценз. Уникалната техническа база и екипът от педагози гарантира високо ниво и европейско образование. Училището предлага медицинска помощ, охрана, пансион, транспорт, хранене и извънкласни форми по интереси. Мисията на ЧСОУ „Юрий Гагарин“ е да предаде отлични знания на учениците, но също и да ги научи да опознават себе си, природата, обществото, света, космоса. Целта е да се разшири кръгозора и мечтите на децата, да им се покаже необятността и силата на човешкото познание и дух. Тук вече може да се полага и Единен държавен изпит (ЕГЭ) по Руските образователни стандарти. В Учебно-възпитателния център се намират три уникални центъра – «Човек-Земя-Космос», Славянски център и Авиокосмически център.
  kompleks-yuri-gagarin
  Авиокосмически център
  Авиокосмическият център се ръководи от космонавт-изследователя на Република България – Красимир Стоянов. Централно място в експозицията заема интерактивния аналог на спускаемия апарат на транспортния космически кораб «Съюз ТМА». В учебната обсерватория на центъра, оборудвана с компютризирани телескопи, се осъществява изследователска и практическа дейност по обучение за работа с телескопите, наблюдават се астрономически обекти и явления. В цифровия планетариум се излъчват научно-популярни филми на български, руски и английски език. Редовно се провеждат срещи с известни личности, провеждат се конференции, семинари, изложби и беседи на авиокосмическа тематика.
  kosmos-kamchia
  Славянски център
  Центърът проследява развитието и интеграцията на славянската култура в България и Русия, чрез популяризиране на общите родови корени на славянските народи, възстановяването на родовата памет и развитието на приятелството между народите на основата на приемствеността на поколенията. Той се ръководи от известния бард, поет и преводач Владимир Стоянов. В центъра работи музей, издава се билингвистичен вестник. Тук се провежда литературен театър и ателие, провеждат се международни литературни фестивали, презентации на книги и др.
  slavianski-centar-kamchia
  Амфитеатър
  В Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ е единственият в новата история на България Амфитеатър с 2000 места. Той е оборудван със съвременни технически средства за провеждане на международни фестивали, културни и образователни програми. Разположен е на самия бряг и зад неговата сцена се открива невероятна морска панорама.
  amfiteatar-kamchia
  Разположен в дъбовата гора, хотелски комплекс „Лонгоз“ носи името на уникалната крайречна гора на Камчия. Той разполага с 158 единични, двойни и тройни стаи и общо 400 легла, разделени в две модерно оборудвани тела. В хотела са и конферентните зали „Москва“ и „София“, както и Атриум за 400 души, в който могат да се провеждат концерти, конференции и семинари. Закритият басейн и СПА-центърът на „Лонгоз“ са едно от предпочитаните места в комплекса. Храненето е организирано в ресторант „Лонгоз“ за 150 места и ресторант „Панорама“ за 220 места, към който е откритата тераса с невероятна гледка и още 130 места.
  sok-kamchia-snimka-13
  Разположено на метри от морския бряг, вилното селище е идеално за семейна почивка. Състои се от 11 самостоятелни вили с 82 студии и хотел с 19 стаи с по три легла. Всички те са оборудвани със самостоятелен санитарен възел, душкабина, климатик и обзаведен кухненски бокс. Специално за децата е залата за игри, като за тях се грижат професионални аниматори. За госитте на „Пирин“ работи ресторант „Кристал“, разположен на морския бряг. Пред къщичките има открит басейн и детски кът. Във вилното селище работи медицински център. На територия на „Пирин” има безжичен интернет, а гостите могат да се информират за културната програма на комплекса и да посетят събитията в Спортния център, Амфитеатъра, концертните зали, закрития басейн и СПА-центъра в х-л „Лонгоз“ .
  pirin-room-3
  pirin-room-1
  pirin-room-2
  Детски оздравителен лагер „Радуга“
  „Радуга” е едно от слънчевите лица на СОК „Самчия”. Сградата е предвидена за 600 деца и 100 ръководителя, като е разделена на две свързани части – обществен център и корпус за настаняване. В „Радуга“ се намира голяма киноконцертна зала, в която са спазени световните стандарти за озвучаване и акустика. Там е и конферентната зала, библиотеката, залата за танци с огледални стени и паркет, музикалния салон, интернет-клуб, залите за рисуване и приложни изкуства, боулинг, изложба от кристали и много други. Настаняването е в стаи по четирима, а на всеки етаж има помещения за багаж, за пране и гладене, стая за групови занимания с мултимедия и телевизори. За децата е осигурено петкратно хранене в ресторант „Радуга“, като менюто е подготвено от детски диетолог.
  radyga-pic-2
  radyga-pic-1
  radyga-pic-3
  Детски оздравителен лагер „Черноморски“
  Най-новото попълнение в семейството на СОК „Камчия“, „Черноморски“ е перлата на комплекса. Интериорът на лагера показва естествената връзка на човека с морето. Четирите хотелски спални сектора осигуряват леглова база и комфорт за общо за 600 деца и 100 ръководителя. Стаите са с по 4 легла и собствен санитарен възел. Те са свързани с Обществен център и Кино-концертна зала с две топли връзки. От Учебно-възпитателният център „Юрий Гагарин“, до който е изградена сградата, чрез топла връзка може да бъде използвана кръглата библиотека с медиатека, читалнята, видеотеката и интернет клуба и залата за танци в Обществения център. За пълноценния отдих и провеждането на учебно-образователния процес в Обществения център е обособена зона за ежедневни занимания, зали за клубна и кръжочна дейност, за културни, спортни, художествени, музикални и танцови дейности. Храненето се осъщестрява в ресторант „Флагман“ с 370 места. Многофункционалната зала с 600 места е предназначена за кино-прожекции, концерти, спектакли, фестивали и други мероприятия. За почиващите работи кафе-сладкарница, снекбар, билярд, магазин
  chernomorski-pic-2
  chernomorski-pic-1
  chernomorski-pic-3

  Вашата резервация

  Лични данни за регистрацията
  обозначените полета със (*) са задължителни
  Вашата регистрация беше направена успешно
  Моля попълнете всички задължителни полета

  Местоположение


  Оставете оценка

  Цени
  Местоположение
  Персонал
  Обзавеждане
  Храна
  Тамара Коева
  2016-09-27 10:05:50
  СОК Камчия е супер! Браво! Няма такова място в България. По време на нашия престой комплексът беше пълен и въпреки това не усетихме присъствието на толкова хора. Обслужването е чудесно. Успех!
  Коста Кирилов
  2015-03-23 05:59:15
  Наистина прекрасно място. Хубавото е, че може дори да се хапне само в ресторанта на плажа или в Лонгоз и да се види планетариума. Идеално за уикенда. Цените са отлични.
  Т.М.
  2015-02-02 11:54:33
  Мисля, че базата е отлична и си заслужава да се почива и види. Уникално място, но не е много популярно. Пожелавам успех и все така да ни посрещате.
  Тонка Петрова
  2015-02-02 09:30:01
  Впечатлена съм! Модерна база, запазена природа, добро отношение. Жалко, че бях само за 3 дни. Непременно ще се върна. А за децата наистина е рай!
  Кирил Колев
  2015-01-20 16:54:19
  Бях там на тимбилдинг - невероятно място. Няма такова в България. Чудесни условия за почивка, за спорт, развлечения. А за увлекателния разказ на космонавта в Планетариума - нямам думи. Препоръчвам!

  4 звезден хотел в Слънчев Бряг